Tutustu palveluihimme

JA VALITSE ITSELLESI MIELUISIN TAI MIELUISIMMAT VAIHTOEHDOT

Suosituin porotilan ohjelmakokonaisuus on ollut jo vuosia poroajelu, revontulten salaisuus ja ruokailu porotilalla. Ohjelma kestää 3 tuntia. Kysy lisää!

Kysy myös kuljetuksista porotilalle. Käytössämme on kahdeksan hengen bussi.

REVONTULTEN SALAISUUS

45 min.

Revontulet, Aurora Borealis, ovat luonnon komein värinäytelmä, arktisten alueiden yötaivaalla loistava valoilmiö, jonka kauneus mykistää katsojansa kerta kerran jälkeen. Revontulioppaan esitys valokuvineen, videoineen ja animaatioineen johdattaa sinut vanhoista uskomuksista viimeisimpiin tieteellisiin totuuksiin. Voit myös kuunnella aitoja avaruuden radioääniä ihaillessasi revontulten taikaa Revontulitupa Pohjan Kruunussa. Muistoksi käynnistäsi saat Lapin Ametisti –onnenkiven.

40 €/hlö, 20€/lapset 4-12v., alle 4v. 0€
Min. 160 €/4 hlöä

Poroajelu

60 min.

Porotilan lähimetsässä sijaitsee noin 300 metrin pituinen rata, jonka pääset kiertämään reessä poron vetämänä.

Opastetun poroajelun jälkeen poromies vie sinut vieressä sijaitsevalle poroaitaukselle ruokkimaan poroja. Poromies kertoo poroista, poron vuosikierrosta, poronhoidosta ja poromiehen arkisesta elämästä. Kun porot ovat saaneet herkutella, siirrymme avolaavuille ja nautimme nuotiokahvia sekä Poromiehen makeaa kahvileipää avotulen äärellä.

40€/hlö, 20€/lapset alle 12v.
Min. 160 €/4 hlöä

Porosafari

2 tuntia

Usealla porolla ajettavan safarin pituus on noin 1 km. Reitti kulkee kauniiden metsämaisemien läpi. Yhteen rekeen mahtuu kerralla 2 aikuista ja 1 lapsi. Käytössämme on kahdeksan rekeä.

Opastetun poroajelun jälkeen poromies vie sinut vieressä sijaitsevalle poroaitaukselle ruokkimaan poroja. Poromies kertoo poroista, poron vuosikierrosta, poronhoidosta ja poromiehen arkisesta elämästä. Kun porot ovat saaneet herkutella, siirrymme avolaavuille ja nautimme nuotiokahvia sekä Poromiehen makeaa kahvileipää avotulen äärellä.

90 €/hlö, 45€/lapset alle 12v.
Minimiveloitus 180 €
Enintään 16 aikuista ja 8 lasta.

RUOKAILU POROTILALLA

60 min.

Revontulituvan pihalla sijaitsee kaksi isoa avolaavua, joiden välissä on avotuli. Avotulen lämmössä syödään Poromiehen lohikeittoa. Jälkiruoaksi nautitaan nuotiokahvit, teetä ja mehua sekä Poromiehen makeaa kahvileipää. Ruokailun aikana poromies kertoo poroista, poron vuosikierrosta sekä poromiehen arkisesta elämästä. Ruokailijat kuulevat ja näkevät ruokaillessaan lähellä olevien porojen käyskentelyä ja poronkellojen kilahtelua. Jos onni on myötä, niin ruokaillessa taivaalla voi ihastella tähtiä, revontulia ja kuun loistetta. Säätilan pakottaessa sisälle, ruokailu järjestetään Pohjan Kruunu -revontulituvassa sekä Lapan kodassa.

40 €/hlö, 20€/lapset 4-12v., alle 4v. 0€
Min. 160 €/4 hlöä

Poropaimenviikot porotilalla

1 viikko

Kesäkuun kolmannesta viikosta alkaen sinulla on mahdollisuus tulla viikon ajaksi porotilalle poropaimeneksi. Pääset mukaan osallistumaan porotilan kesäkauteen kuuluviin erilaisiin töihin poromiehen avuksi. Kesäaikaan muun muassa korjataan poroaitoja, tehdään lehtikerppuja sekä tuorerehua poroille talven varalle, merkitään toukokuussa kesämerkkiaidoissa syntyneet poronvasat. Työnteon lomassa voit käydä kalassa, saunoa rantasaunassa ja nauttia joutilaana keskiyön valoisuudesta. Paimenviikoilla voi olla kerrallaan paimenena 1-4 henkilöä.

Paimenviikoilta kertyneet rahat käytämme porojen hyvinvointiin ostamalla poroille seuraavan talven jäkälät, kivennäisaineet ja vitamiinit. Varaa oma viikkosi etukäteen sähköpostilla. Tervetuloa porotöihin!

120 €/hlö/viikko
Maksimissaan 4 henkilöä
Majoitus porotilan päärakennuksessa: 40 €/hlö/vrk

YÖPYMINEN POROTILALLA

12 tuntia

Sinulla on monta vaihtoehtoa yöpyä porotilalla:

Voit nukkua Revontulitupa Pohjan kruunussa porontaljojen päällä omassa makuupussissa. Revontulituvassa on tunnelmallinen takka ja lattialämmitys.

Vaihtoehtoisesti voit viettää yösi tuvan edessä olevilla avolaavuilla avotulen loisteessa.

Jos haluat nukkua maastossa kuin poromies, voit vaeltaa noin kilometrin päässä sijaitsevalle porokämpälle. Porokämpällä on sauna ja tuvassa takka. Jos päätät yöpyä porokämpällä, niin sinne mennäksesi tarvitset sukset tai lumikengät lumiseen vuodenaikaan. Ota mukaasi myös maastoeväät, puukko ja tulitikut.

40 €/hlö (minimiveloitus 160 €)

YÖPYMINEN POROTILAN PÄÄRAKENNUKSESSA

Voit myös yöpyä porotilan 100 m2, kunnostetussa päärakennuksessa, jossa on lämmitettävä sisäsauna, pesuhuone, suihku, saunatupa, olohuone, keittiö sekä makuuhuone.

Vuodepaikkoja on yhteensä kuudelle hengelle. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita. Tupakointi ei ole sallittua.

Päärakennuksen varustus tarkemmin: sähköhella, jääkaappi, vesikeskuslämmitys, kylmä ja lämmin vesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, TV, pyykinpesukone ja erillisellä varauksella rantasaunan käyttömahdollisuus. 

40 €/hlö (minimiveloitus 160 €)
Saunapuut sisältyvät hintaan. Liinavaatteet mahdollista varata erikseen.

SUOMALAISTA LAPIN PORON LIHAA

Porotilalta saat ostettua pakastettua vasaporonlihaa suoraan poromieheltä. Lihat on valmiiksi leikattu ja pakattu kerta-annos kokoisiin tyhjiö- tai kalvopakkauksiin. Eri ruhon osat eli fileet, kyljykset, paistilihat, käristyslihat, pata- ja keittolihat ovat annospakkauksissa sekä jauhelihat omissa pakkauksissaan. Näin leikatusta ja pakatusta lihasta on koottu poroboxi, joka on painoltaan joko noin 12 kg (puolikas ruho) tai noin 25 kg (koko ruho).

Poroerotukset aloitamme lokakuussa. Poroboxit ovat toimitettavissa marras-joulukuussa. Varaa omasi sähköpostilla. Kerro viestissä nimesi, haluatko noin 12 kg:n vai noin 25 kg boxin.